0 ocen  |  Napišite mnenje
Šifra: ean0368
Razpoložljivost: Na zalogi
Dostava: 1 - 2 dni
11.61€
Brez DDV: 10.60€

Ripen je gnojilo, ki se uporablja v končni fazi cvetenja in za vse načine gojenja: hidroponiki, izven zemlje in v zemlji. Izdelan je predvsem za pospeševanje razvoja plodov in za izboljšanje njihovih aktivnih substanc. Ripen vsebuje vse tiste sestavine, ki jih rastlina potrebuje za dokončanje ciklusa cvetenja in fruktifikacije.

Posebno pozornost je potrebno nameniti doziranju. Na koncu svojega življenjskega ciklusa je rastlina oslabela, zato ji gnojilo povrne življenjske moči in ji omogoča ponovni razcvet.

Ripen deluje na različnih ravneh: V rastlini sproži signale, ki jo opozarjajo, da je na koncu svojega življenjskega ciklusa (rastlina se razcveti in pospeši fruktifikacijo z namenom, da se razmnoži še preden odmre); Spodbuja rastlino k povečanju obrambe in posledično tudi svojih aktivnih funkcij; Rastlino oskrbuje z vsemi potrebnimi minerali; V primeru, da rastlina akumulira nitrat ali oligo-elemente, ji olajša metabolizacijo teh odpadnih snovi in posledično izboljša tudi okus pridelka.

Izdelek je narejen na osnovi mineralnih soli. Ripen nam omogoča, da pridelek hitreje privedemo do njegove končne faze, se pravi, še preden le-tega uniči vlažno in hladno obdobje. Poleg tega nam zagotavlja tudi hitrejši razvoj poznejših rastlin. V primeru napada patogenih klic ali insektov, zagotavlja pospešen ciklus ter pridobivanje pridelkov, preden le-ti propadejo. Nazadnje pa omogoča povečanje aktivnih funkcij zdravilnih, aromatičnih in kulinaričnih rastlin.

Doziranje: 

Hidroponika: zamenjajte staro zmešano solucijo z hranil in vode ter ponovno pripravite solucijo Ripen z 5ml na 1L vode. Opazujte EC do 2.6 in dobro mešajte. Novo solucijo uporabljajte 10dni oziroma kolikor je potrebno. Za tem uporabite FloraKleen, da zaključite z hranjenjem/ pridelkom.

Zemlja: 

V pH umerjeno vodo dodajte do 4ml Ripen, da ujamete EC do 2.0. Ripen dodajajte do začetka zorenja oziroma ko opazite prvo porumenitev listov za kar lahko potrebuje od 10 do 20 dni. Za tem uporabite FloraKleen, da zaključite z hranjenjem in opravite z pridelkom

profesionalni pridelovalci lahko uporabijo Ripen za manipulacijo vodnega stresa, da bi povečali aktivno glavno koncentracijo in zmanjšali razceplanje pri kulturi sadja 

 

OPOZORILO! Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi! V primeru, da pride gnojilo v stik z sluznico, očmi sperite z veliko količino vode. Hraniti izven dosega otrok!


  • Napišite mnenje

    Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje