Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Bud Season

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Bud Season, trgovina po pošti in internetu, Rok Budiselić s. P., Polje cesta V/4, 1260 Ljubljana -polje pravice uporabnika ter poslovni odnos med podjetjem in stranko. Spletno trgovino upravlja podjetje Bud Season, trgovina po pošti in internetu, Rok Budiselić s. p., Polje cesta V/4, 1260 Ljubljana -Polje (v nadaljevanju ponudnik). Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bomo kupcu vselej zagotovili naslednje informacije:

 • identiteto o pravni osebi
 • kontaktne naslove, ki omogo─Źajo hitro in u─Źinkovito komunikacijo
 • dobavljivost izdelkov
 • pogoje dostave izdelka ali izvr┼íitve storitve (na─Źin, kraj in rok dostave)
 • na─Źin pla─Źila in dostave
 • ─Źasovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je ┼íe mo┼żno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi stro┼íke kupca za vra─Źilo izdelka
 • postopek ob prito┼żbi, vklju─Źno z vsemi podatki o kontaktni osebi

Podatki o pravni osebi (ponudnik):

Naziv: Bud Season, trgovina po po┼íti in internetu, Rok Budiseli─ç s.p. Naslov: Polje cesta V/4, 1260 Ljubljana -Polje Mati─Źna ┼ítevilka: 6205062000; Dav─Źna ┼ítevilka: SI35402725 Podatki o vpisu v register: Poslovni register Slovenije ┼ítevilka 316-02-06681-2012/2.

Kontaktni naslovi:

Telefon: +386 51 425 542, kontaktni obrazec

Na─Źin pla─Źila

Ob potrditvi naro─Źila kupec izbere ┼żeljeno mo┼żnost pla─Źila blaga:

 • Pla─Źilo po povzetju (z gotovino)
 • Pla─Źilo kot ban─Źno nakazilo (po polo┼żnici)
 • Pla─Źilo s kreditno kartico MasterCard in Visa.
 • Western Union

 Za pla─Źila preko kreditnih kartic in ostalih ban─Źnih nakazilih bo va┼í ponudnik denarnih transakcij (npr. Banka) zara─Źunal stro┼íek provizije  v skladu z njihovim veljavnim cenikom.


Strošek dostave

Stro┼íek po┼ítnine se vam bo zara─Źunal v skladu z veljavnim cenikom Po┼íte GLS. Pri pla─Źilu po ban─Źnem nakazilu ali s kreditno kartico je stro┼íek po┼ítnine 4, 00 EUR do nakupa  100, 00 eur. Pri nakupu nad 100, 00 eur je po┼ítnina brezpla─Źna. Pri pla─Źilu blaga po povzetju  v vrednosti do 250, 00 eur se pla─Źa Po┼íti GLS provizija v vi┼íini 1, 25 ÔéČ. ─îe je naro─Źilo blaga v vrednosti od 250, 00 do 500, 00  eur se Po┼íti GLS pla─Źa provizijo v vi┼íini 3, 45 eur od vrednosti blaga. Pri odkupnini od 500, 00 do 2000, 00 eur se pa pla─Źa Po┼íti GLS 1, 20% od vrednosti blaga. Pri pla─Źilu preko ban─Źnega nakazila ali pla─Źila s kreditno kartico se Po┼íti GLS ne pla─Źa nobene provizije.

Dostava

Zavezujemo se, da bo blago dostavljeno v najkraj┼íem mo┼żnem ─Źasu. Dobavni rok je od 1-3 dni od sprejetega naro─Źila. Naro─Źeno blago bo dostavila Po┼íta GLS. V primeru, da izdelek pri nakupu ni na voljo omenjeni dobavni rok ne velja. Dostava se vr┼íi na naslov, ki ga vnesete ob oddaji naro─Źila. ─îe vas v ─Źasu dostave ni doma, bo uslu┼żbenec Po┼íte GLS pustil sporo─Źilo, da lahko prevzamete blago na najbli┼żji poslovalnici. Dostava preko Po┼íte GLS se vr┼íi na naslov dva krat. Tretji rok dostave je pla─Źljiv in ga krije kupec. V primeru, da ┼żeli kupec prevzeti po┼íiljko na naslovu podjetja Bud Sizon je to mogo─Źe vendar se mora predhodno dogovoriti po telefonu za prevzem. Osebni prevzem je brezpla─Źen.

Cene

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naro─Źila. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudnik ima pravico spremeniti cene, ─Źe so bile napa─Źno vnesene v bazo spletne prodajalne. O tem mora predhodno obvestiti kupca in se dogovoriti o nadaljnjem poteku naro─Źila. Vse fotografije artiklov so simboli─Źne in ne odra┼żajo dejanskega stanja.

Postopek nakupa

Kupec se mora pred oddajo naro─Źila najprej registrirati. Kupec na ta na─Źin pridobi uporabni┼íko ime in geslo, katera nedvoumno dolo─Źata in se povezujeta z vnesenimi podatki pri registraciji kupca.   V primeru te┼żav z registracijo nas lahko kontaktirate na kontakt oziroma pokli─Źete po telefonu na  051 425 542 in naro─Źite izdelek po telefonu.

1. Potrditev in oddaja naro─Źila

Po oddaji naro─Źila kupec prejme obvestilo po elektronski po┼íti, da je naro─Źilo sprejeto. V sporo─Źilu je naveden povzetek naro─Źila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporo─Źilo velja kot informativni predra─Źun. Kupec lahko naro─Źilo prekli─Źe na strani Pregled nakupov. Samo nakupi, ki imajo stanje ┬╗na ─Źakanju┬ź, se lahko prekli─Źejo

2. Naro─Źilo potrjeno

─îe kupec naro─Źila ne prekli─Źe, gre naro─Źilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naro─Źilo pregleda, preveri dobavljivost naro─Źenih artiklov ter naro─Źilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja to─Źnosti dobave pokli─Źe kupca na njegovo kontaktno telefonsko ┼ítevilko ali ga kontaktira preko elektronske po┼íte. Ob potrditvi naro─Źila ponudnik obvesti kupca o predvidenem roku dostave.

3. Predra─Źun in pla─Źilo

Ponudnik na tej stopnji izda dokon─Źni predra─Źun. V primeru, da je kupec izbral pla─Źilo preko transakcijskega ra─Źuna (TRR), bo ponudnik po─Źakal z nadaljnjim posredovanjem blaga, dokler ne prejme ban─Źnega potrdila o pla─Źilu izdanega predra─Źuna. V drugih primerih velja pla─Źilo naro─Źila ob prevzemu.

4. Prevzem oz. dostava blaga

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, dostavi ali odpo┼ílje blago in o tem po elektronski po┼íti ali telefonsko obvesti kupca. Za vra─Źilo ali menjavo blaga veljajo v nadaljevanju navedeni pogoji. Pogodba o nakupu je sklenjena v slovenskem jeziku. Pogodba je bila sklenjena takoj, ko je kupec potrdil, da se strinja s pogoji uporabe in oddal naro─Źilo.

5. Pravica do odstopa od nakupa, vra─Źilo blaga

Potro┼ínik ima pravico, da v 15 dneh pisno sporo─Źi odstop od pogodbe. O nameravanem vra─Źilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 30-ih dneh od sklenitve pogodbe (oddaji naro─Źila) in sicer po po┼íti ali na e-mail naslov. Potro┼ínik mora nato blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporo─Źilu, s tem da sam krije neposredne stro┼íke vra─Źila. Stro┼íek vra─Źila blaga je dolo─Źen po ceniku Po┼íte Slovenije. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepo┼íkodovani in v originalni embala┼żi, katera mora biti nepo┼íkodovana, v nasprotnem primeru se vra─Źilo blaga zavrne. Prilo┼żena mora biti kopija ra─Źuna. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stro┼íki dostave) takoj ko je mogo─Źe, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporo─Źila o odstopu od pogodbe. V primeru, da je po┼íiljka vrnjena nazaj na Bud Sizon iz katerega koli razloga in potro┼ínik ┼żeli zamenjavo artikla z katerim drugim artiklom je to mogo─Źe. Po┼íiljka se vrne nazaj potro┼íniku brezpla─Źno.

Izdelki z garancijo

Garancija je original ra─Źun, katerega prejmete ob dostavi va┼íe po┼íiljke. Garancija je veljavna ob upo┼ítevanju navodil, katera so prilo┼żena v paketu. Garancija izdelka je 1 leto od nakupa. Garancija pri nakupu okrasnih semen ni. Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prejema naro─Źenega blaga odstopi od pogodbe brez pojasnila. Prejeto blago mora vrniti v 30 dneh od dneva, ko je obvestil, da odstopa od pogodbe. Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, nepo┼íkodovano, v originalni embala┼żi vklju─Źnoz original ra─Źunom.O nameravanem vra─Źilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov order@budsizon.eu. Blago Vam zamenjamo tudi v primeru, ─Źe smo vam zaradi na┼íe napake odposlali napa─Źen izdelek. Kupnino vam  vrnemo v primeru, da je napaka na strani prodajalca. V primeru napa─Źno naro─Źenega artikla s strani kupca se kupnina ne vra─Źa, artikel zamenjamo z drugim artiklom, po┼ítni stro┼íki so na strani kupca. Za zamenjavo in reklamacijo ne pridejo v po┼ítev okrasna semena.

Poškodbe pri dostavi

Kupec naj pri prevzemu po┼íiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru po┼íkodb po┼íiljke kupec celotno po┼íiljko (paket, za┼í─Źitna embala┼ża, izdelki) vrne na naslov Rok Budiseli─ç S.p, Polje cesta V./4, 1260 Ljubljana-Polje.

Reklamacije

Reklamacije sprejemamo v roku enega meseca od datuma nakupa.

Blago, ki ste ga prejeli neuporabnega ali po┼íkodovanega, nam vrnete na naslov   Rok Budiseli─ç S.p, Polje cesta V./4, 1260 Ljubljana-Polje. ─îe je mogo─Źe ga bomo zamenjali v nasprotnem primeru pa vrnili denar na va┼í TRR. Po┼íiljki mora kupec prilo┼żiti kopijo ra─Źuna, natan─Źen opis po┼íkodbe oz. napake na artiklu. BUD SEASON, Rok Budiseli─ç S.p. si pridr┼żuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • ─Źe ugotovimo, da je neuporabnost artikla oz. po┼íkodba posledica va┼íega nepravilnega ravnanja
 • ─Źe blago ni bilo vrnjeno v originalni embala┼żi
 • ─Źe je blago poslano na na┼í naslov z odkupnino

Varnost

Ponudnik spletne trgovine v sodelovanju z upraviteljem gostovanja spletne strani uporablja ustrezna tehnolo┼íka in organizacijska sredstva za za┼í─Źito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naro─Źil ter pla─Źil.

Varstvo osebnih podatkov

Vse podatke kupca varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Kupec ob registraciji posreduje naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov stalnega bivali┼í─Źa, naslov za dostavo, naslov e-po┼íte in telefonsko ┼ítevilko. Stranka se s potrditvijo vnesenih podatkov strinja, da osebne podatke uporabimo za naslednje namene: izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, statisti─Źne obdelave, obve┼í─Źanje strank o novostih, akcij neposrednega tr┼żenja in nagradnih iger. Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, niti jih ne bomo posredovali v tretje dr┼żave. Zbrane podatke bomo obdelovali do preklica privolitve stranke. Pismeni preklic lahko sporo─Źite na e-naslov: kontaktni obrazec

Arhiviranje pogodb

Vse sklenjene pogodbe in izdane ra─Źune bomo hranili v pisni obliki. Pogodba o nakupu je trajno shranjena pri ponudniku. Na Budseason spletni strani, profil uporabnika, so kupcu dostopna na vpogled vsa njegova naro─Źila te ra─Źuni in je lahko posredovana na zahtevo v elektronski obliki.

Prito┼żbe

Kupcem je omogo─Źena prito┼żba po telefonu, po┼íti ali e-mailu. V interesu ponudnika je, da se vse prito┼żbe in morebitni spori re┼íujejo izvensodno in v skladu z zakoni. V primeru sodnega spora je pristojno sodi┼í─Źe v Ljubljani. Datum: 5.9.2012