Kategorije
   0 ocen  |  Napišite mnenje
Šifra: ean1500
Download: click to download pdf
Razpoložljivost: Na zalogi
Dostava: 1 - 2 dni
5.20€
Brez DDV: 4.75€

NARAVNO SREDSTVO ZA KREPITEV RASTLIN

MINERAL ZELENI izboljša rast in razvoj koreninskega sistema. Okrepi rastlino in povečuje naravno odpornost proti stresnim dejavnikom. Močno zmanjšuje presaditveni šok.

Oblika: tekoč koncentrat

Pakiranje: 1 L, 3 L, 20 L

Način uporabe: zalivanje s 4% raztopino

MINERAL ZELENI je popolnoma naravno sredstvo za vse vrste rastlin. Primeren je za enoletne in trajne rastline kot tudi za sobne rastline.

Uporablja se kot komplementarno hranilo – je dodatek osnovnemu gnojenju rastlin. Njegova glavna prednost je vsebnost preko 70 različnih elementov v naravni obliki. Dve tretjini le-teh predstavljajo tako imenovani elementi v sledovih, ki jih rastline potrebujejo v zelo majhnih ali skoraj zanemarljivih količinah, vendar so bistveni za nekatere fiziološke procese. Njihovo pomanjkanje vodi v oslabljeno rast in razvoj, zaradi česar so rastline manj odporne na abiotske strese (npr. vročina, toča, zmrzal itd.), slabše pa se obranijo tudi bolezni (plesni, bakterije in virusi) in škodljivcev (biotski stres).

MINERAL ZELENI z raznoliko vsebnostjo hranil vpliva predvsem na rast in razvoj koreninskega sistema. Najbolj vpliva na razrast lasastih koreninic, ki so zadolžene za črpanje vode in hranil iz tal. Rastlina z dobro razvitim koreninskim sistemom laže, hitreje in učinkoviteje iz tal absorbira snovi, ki jih v danem trenutku potrebuje. Posledično rastline bistveno bolje prenašajo presaditveni šok, ki je v največji meri posledica poškodovanega koreninskega sistema, predvsem lasastih koreninic.

Okrepijo se tudi nadzemni deli rastlin, kot so listi, stebla in cvetovi. Ti so čvrstejši, v njih učinkoviteje potekajo fiziološki procesi, poleg tega pa so bolj odporne na raznovrstne strese, saj močna in zdrava rastlina bolje razvije obrambne mehanizme.

Obenem poskrbimo za vlažnost tal, z bolje razvitim koreninskim sistemom in s posledično krepkejšimi rastlinami pa tudi za manjšo porabo vode za zalivanje.

UporabaMINERAL ZELENI je namenjen za zalivanje tal pod rastlinami. Za zalivanje uporabimo 4 % raztopino, kar pomeni, da zamešamo približno 40 ml koncentrata v 1 liter vode oz. 4 dcl koncentrata v 10 litrov vode.

Pripravljeno raztopino lahko shranite za kasnejšo uporabo v dobro zaprto embalažo, zavarovano pred soncem, ki jo hranite pri temperaturah med 5°C in 25°C.

Rastline zalijemo po setvi semena, v začetni fazi rasti ter ob vsakem presajanju.

  • Enoletne rastline zalijemo ob setvi semena ter ob vsakem presajanju za zmanjšanje presaditvenega šoka.
  • Trajnice zalijemo v začetku rastne dobe.

Podrobnejša navodila lahko poiščete v naši zbirki programov uporabe, v katerih so podana natančna navodila za uporabo izdelkov MINERAL za različne rastlinske vrste.

OPOZORILO! Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi! V primeru, da pride gnojilo v stik z sluznico, očmi sperite z veliko količino vode. Hraniti izven dosega otrok! Hranite v temnem prostoru pri temperaturi 5- 25 °CNapišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Oznake: mineral
KUPEC KI JE KUPIL TA PROIZVOD JE KUPIL TUDI