Kategorije
   0 ocen  |  Napišite mnenje
Šifra: ean0621
Razpoložljivost: Na zalogi
Dostava: 1 - 2 dni
7.63€
Brez DDV: 6.25€

Tekočina za dvigovanje PH vrednosti.   Uporablja se za zvišanje pH vrednosti hranilne raztopine.      

NAVODILA ZA UPORABO: Pred uporabo dobro pretresite; Uporabljajte po navedenih količinah; Vsebina (+UP) v embalaži je pripravljena za takojšnjo uporabo; Previdno dodajte majhno količino +UP k vaši hranilni raztopini in dobro premešajte; Izmerite vrednost pH; Če je potrebno dodajajte +UP dokler ne dosežete želeno pH vrednost (dobro premešajte pred vsako meritvijo!). 

SESTAVA Dušikova kislina 38%     POZOR!! Dušikova kislina povzroča hude opekline. Pri vdihavanju lahko pride do težke poškodbe dihal, nastopijo lahko težave pri dihanju, lahko tudi šok in pljučni edem. Pri stiku s kožo se pojavi zelo pekoč občutek; nastale rane se celijo zelo počasi. Pri stiku dušikove kisline z očmi nastopi boleč, pekoč občutek. Po zaužitju lahko dušikova kislina povzroči hude poškodbe prebavil  

PRVA POMOČ: Po vdihavanju je treba dovajati sveži zrak ali kisik. V primeru nezavesti damo bolnika v ustrezen položaj in med prevozom poskrbimo za stabilno lego. Po stiku s kožo prizadeto mesto izpiramo z obilo vode, namažemo ga lahko s polietilenglikolom 400. Kontaminirano obleko je treba takoj odstraniti. Če pride dušikova kislina v stik z očmi, oči izpiramo z veliko vode vsaj 10 minut z odprtimi vekami. Po zaužitju naj ponesrečenec pije veliko vode, ne smemo pa izzivati bruhanja ali nevtralizirati kisline v prebavilih. V vseh primerih je potrebna takojšnja zdravniška pomoč.

SKLADIŠČENJE, UKREPANJE in UPORABA:Hraniti zaklenjeno izven dosega otrok (v primeru splošne uporabe). Ne vdihavati hlapov. Če pride v oči, takoj izprati z obilo vode in poiskati zdravniško pomoč. Nositi primerno zaščitno obleko: Rokavice in zaščitna očala Ob nezgodi ali slabem počutju takoj poiskati zdravniško pomoč (po možnosti pokazati etiketo in embalažo).

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje