BUD SEASON, trgovina po pošti in internetu, Letališka cesta 34, 1000 Ljubljana, E-NASLOV: info@budseason.eu, GSM: +386 51 425 542

O PODJETJU   |   KONTAKT

Filter kategorij

Bionova MgO 10 (5l)

BREZPLAČNA
DOSTAVA

STROKOVNO SVETOVANJE

OMOGOČAMO VAM
VAREN NAKUP

Proizvajalec: 

BioNova
Razpoložljivost: Na zalogi
Šifra: ean9001

Dostava: 1 - 2 dni

73,00  Z vklj. DDV

Na zalogi

- +

Opis

magnezij 10%

Minerali

 

Minerali za živila – Koncentracija 1:3000 – NPK 6-0-0 + 10 % MgO

 

Sredstvo za pomanjkanje magnezija

Mineralno gnojilo za živila 10% magnezija. Bionova MgO 10. Magnezij je nujen za fotosintezo in tvori reaktivna jedra v klorofilu. Bionova MgO 10 se večinoma uporablja, ko pride do pomanjkanja. Pri uporabi glavnih Bionovinih gnojil in stimulatorjev je vedno prava količina magnezija, razen pri gojenju z osmozno vodo.

 

Kaj je MgO 10?

Pomanjkanje magnezija se kaže v klorozi (rahlo razbarvanje) med živci starih listov. Presežek povzroči slabo rastoč pridelek in majhne liste! Rastline neposredno absorbirajo vse minerale, primerne za hrano, kar vam omogoča optimalen nadzor nad vašo pridelavo. Magnezij v Bionovi MgO 10 tvori reaktivna jedra v klorofilu, ki pretvarja svetlobno energijo v kemično energijo (ATP in ADP).

 

Nasveti pridelovalcev Bionove

Kadar se pri rastlinah pojavi generalizirana kloroza na listih in cvetovih s kasnejšimi posušenimi listi, magnezij (Mg) ni dovolj, da bi zagotovil visoko raven klorofila. Posledično se fotosinteza upočasni, dokler listi ne odmrejo. Simptomi na cvetovih so prepoznavni zaradi manjše velikosti in svetlejših barv na njih. Za odpravo pomanjkanja uporabite Bionova MgO 10 na gojenje, s koreninami ali listi. Za hitro okrevanje rastlin od pomanjkanja hranil.

Za pridelavo zdravih semen po opraševanju povečajte odmerek MgO 10 skupaj s Ca 15, saj oba vsebujeta ustrezno količino dušika, da jih rastlina bolje absorbira.

Za pripravo prilagojenega urnika hranjenja z monohranilom Bionova MgO 10 lahko natančno določite količino magnezija, ki jo dajete svojemu pridelku.

Lahko se uporablja za gojenje na prostem. Po pregledu tal in (namakalne) vode Bionova mono nutrients prilagodi hranilne elemente, da zagotovi dovolj razpoložljivih hranil

 

Kako uporabljati Bionova MgO 10?

Bionova MgO 10 je treba uporabiti, ko pride do pomanjkanja in za stabilizacijo osmozne vode

Bionova MgO 10 se lahko meša z vsemi Bionova gnojili, stimulatorji, minerali, univerzalci in substrati.

Bionova MgO 10 se lahko uporablja kot namakanje in kot listno škropivo.

 

Uporaba pri namakanju

V primeru pomanjkanja dodamo 2,5-10 ml. na 10 litrov vode.

Pri uporabi vode z reverzno osmozo dodajte 10-20 ml na 10 litrov vode.

Odmerek 1:1000 poveča skupno količino Mg za 2 mmol.

 

Uporaba kot listna

2,5-5 ml na liter

 

 

 

OPOZORILO! Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi! Hraniti izven dosega otrok!

 

Dodatne informacije

Teža 6 kg

Dobro je vedeti

Fox Farm

Zakaj hranila in PK ojačevalci cvetenja?

Za rast, rastline potrebujejo hranila, ki jih pridobivajo iz zraka, vode in zemlje ter jih uporabljajo za rast. Količine hrane, ki se pridobivajo iz zemlje, so tako odvisne od pridelka.

Zakaj hranila in ojačevalci cvetenja?

Za rast potrebujejo rastline hrano, ki jo jemljejo iz zraka, vode in zemlje ter jo uporabljajo za svojo rast. S pomočjo teh hranil, zelenih listov (klorofila) in sončne svetlobe, so sposobni tvoriti organske snovi (npr. škrob, sladkor, beljakovine itd.). Količine hranil, ki se pridobivajo iz tal, so odvisne od pridelka. Vendar jih je treba dodati v tla v obliki anorganskih ali organskih gnojil, če želimo, da tla ostanejo rodovitna. Spodaj izberite ustrezna hranila za rastline. Ustrezne urnike rasti lahko prenesete iz ustreznih blagovnih znamk.

MORDA VAS TUDI ZANIMA

Časovna stikala in releji, GAVITA HOLLAND, Razsvetljava za vzgojo rastlin

99,99  Z vklj. DDV

Prezračevanje, Spojni material

6,71  Z vklj. DDV

Prezračevanje, Spojni material

10,00  Z vklj. DDV

Gnojila, NPK Industries- RAW

41,40  Z vklj. DDV

BREZPLAČNA DOSTAVA

Brezplačna dostava
nad 50,00 €

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

100% GARANCIJA

Garanicija na tehnične
izdelke.