Zaradi dopusta bo zaprto skladišče in spletna trgovina od 27.4.2024 do 5.5.2024. Vsa sprejeta naročila bodo odpremljena z dne 6.5.2024.

BUD SEASON, trgovina po pošti in internetu, Letališka cesta 34, 1000 Ljubljana, E-NASLOV: info@budseason.eu, GSM: +386 51 425 542

O PODJETJU   |   KONTAKT

Filter kategorij

BREZPLAČNA
DOSTAVA
NAD 50€

STROKOVNO SVETOVANJE

OMOGOČAMO VAM
VAREN NAKUP

RAW Cane Molasses 227g

RAW Cane Molasses 227g je visoko koncentrirana, v vodi topna mikronizirana melasa, ki nudi vse prednosti tekoče melase brez vsega nereda.

Proizvajalec: 

NPK Industries
Razpoložljivost: Na zalogi
Šifra: ean5162

Dostava: 1 - 2 dni

44,99  Z vklj. DDV 38,25  Z vklj. DDV

Na zalogi

-
+

Opis

RAW Cane Molasses 227g

RAW Cane Molasses 227g je trsna melasa: 100 % vodotopna trsna melasa.

RAW Cane Molasses 227g je visoko koncentrirana, v vodi topna mikronizirana melasa, ki nudi vse prednosti tekoče melase brez vsega nereda. Trsna melasa je odličen vir ogljikove energije (hrana) za koristne mikrobe. RAW Cane Melasses je koristen dodatek k vsem urnikom hranjenja. Deluje v povezavi z vsemi hranilnimi in krmnimi programi.

Rastline so avtotrofne (samohranilke). Z drugimi besedami, rastline same proizvajajo hrano s postopkom, imenovanim fotosinteza, s katerim rastlina proizvaja lastne sladkorje v prisotnosti svetlobe polnega spektra. Nekateri sladkorji se uporabljajo kot ogljikovi skeleti za gradnjo rastlinskih tkiv, nekateri ogljikovi hidrati pa se “zgorijo”, da proizvedejo hitro energijo za živahno rast, razmnoževanje in popravilo celic. Odvečni ogljikovi hidrati se shranijo za poznejšo uporabo ali pa se odtečejo za hranjenje koristnih mikroorganizmov v območju korenin. V nekaterih primerih se kar 30-50 % energije fotosinteze porabi za hranjenje v tleh rojenih mikrobov!

RAW trsna melasa:

  • 100 % vodotopna trsna melasa v prahu
  • Brez polnil
  • Brez stabilizatorjev
  • Brez dodane vode
  • Omogoča največji nadzor in formulacije po meri
  • Manjši stroški za večjo proizvodnjo

SUROVA trsna melasa: dodatek ogljikovim hidratom

V prsti ogljikovi hidrati in druge organske molekule hranijo mikroorganizme, mikroorganizmi pa hranijo rastlino. Čeprav rastline običajno proizvedejo dovolj dodatnih ogljikovih hidratov, da nahranijo zdravo populacijo rizobakterij, ki spodbujajo rast rastlin, je včasih koristno zagotoviti dodatke ogljikovih hidratov. Dodatni sladkorji neposredno hranijo številne mikroorganizme, kar rastlini omogoča, da ohrani nekaj svoje energije za večjo produktivnost, kakovost in donos. Zelo malo dodanih ogljikovih hidratov neposredno prevzamejo rastline, vendar so tako enostavni kot kompleksni ogljikovi hidrati zlahka dostopni koristnim mikroorganizmom. V zameno mikroorganizmi proizvajajo rastne hormone, aminokisline, 8-vitamine in druge pomembne biostimulanse.

Odličen vir ogljika pri pripravi kompostnih čajev.

Ko se odkrije več o prednostih rizobakterij, ki spodbujajo rast rastlin (PGPR), se pojavlja novo zanimanje za pripravo kompostnih čajev in drugih mikrobnih inokulantov. Vodotopni ogljikovi hidrati, kot je mikronizirana melasa, trsni sladkor, so odličen vir ogljika pri pripravi kompostnih čajev. Melasa ne zagotavlja le dobrega vira ogljika za hitro rast mikrobov, ampak je tudi polna bistvenih elementov v sledovih. Ko se koristni mikroorganizmi hranijo s sladkorji, se razmnožujejo in delijo ter pri tem tvorijo encime in koencime, ki stimulirajo rastlino. Elementi v sledovih aktivirajo številne encime, ki se proizvajajo.

Rastlinske celice in mikroorganizmi proizvajajo tudi organske kisline, imenovane intermediati Krebsovega cikla. Poleg energiziranja rastlinskih celic organske kisline pomagajo rastlini pri sprejemanju pomembnih elementov v sledovih, kot so železo, mangan, baker in cink. Na primer, če v tleh primanjkuje železa, bodo rastline iz svojih korenin izločale citronsko kislino in druge organske kisline, da bodo železo bolj topno. Uvedba majhnih količin vmesnih produktov Krebsovega cikla neposredno v formulo hranil za hidroponijo lahko izboljša transport mineralnih ionov, hkrati pa pospeši metabolizem rastline.

 

OPOZORILO! Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi! Hraniti izven dosega otrok!  

 

 

Dodatne informacije

Teža 0,300 kg

Dobro je vedeti

Fox Farm

Zakaj hranila in PK ojačevalci cvetenja?

Za rast, rastline potrebujejo hranila, ki jih pridobivajo iz zraka, vode in zemlje ter jih uporabljajo za rast. Količine hrane, ki se pridobivajo iz zemlje, so tako odvisne od pridelka.

Zakaj hranila in ojačevalci cvetenja?

Za rast potrebujejo rastline hrano, ki jo jemljejo iz zraka, vode in zemlje ter jo uporabljajo za svojo rast. S pomočjo teh hranil, zelenih listov (klorofila) in sončne svetlobe, so sposobni tvoriti organske snovi (npr. škrob, sladkor, beljakovine itd.). Količine hranil, ki se pridobivajo iz tal, so odvisne od pridelka. Vendar jih je treba dodati v tla v obliki anorganskih ali organskih gnojil, če želimo, da tla ostanejo rodovitna. Spodaj izberite ustrezna hranila za rastline. Ustrezne urnike rasti lahko prenesete iz ustreznih blagovnih znamk.

MORDA VAS TUDI ZANIMA

Gnojila in dodatki, Athena Ag

19,99  Z vklj. DDV

Atami, Gnojila in dodatki

14,05  Z vklj. DDV

Gnojila in dodatki, Metrop

179,00  Z vklj. DDV 139,62  Z vklj. DDV

Gnojila in dodatki, Metrop

179,00  Z vklj. DDV 139,62  Z vklj. DDV

BREZPLAČNA DOSTAVA

Brezplačna dostava
nad 50,00 €

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

100% GARANCIJA

Garancija na tehnične
izdelke.

PRIKAŽI VSE KATEGORIJE