Spoštovani, Zaradi letnega dopusta bo skladišče zaprto od 28.8.2023 do 10.9.2023. Vsa prejeta spletna naročila po 25.8.2023 bodo odpremljena z GLS kurirjem dne 11.9.2023. Lep pozdrav, Budseason. eu

BUD SEASON, trgovina po pošti in internetu, Letališka cesta 34, 1000 Ljubljana, E-NASLOV: info@budseason.eu, GSM: +386 51 425 542

O PODJETJU   |   KONTAKT

Filter kategorij

Bionova Ca15 5L

BREZPLAČNA
DOSTAVA

STROKOVNO SVETOVANJE

OMOGOČAMO VAM
VAREN NAKUP

Bionova Ca15 5L se pogosto pojavlja v celičnih stenah in membranah in ima posebno vlogo pri ionskih reakcijah znotraj rastlin. Kalcij se v rastlini transportira s pomočjo vodne prevodnosti (xylem). V okoliščinah z visoko vlažnostjo ali v kompaktnem pridelku je hitrost prevodnosti majhna in lahko vodi do pomanjkanja kalcija.

Proizvajalec: 

BioNova
Razpoložljivost: Na zalogi
Šifra: ean0877

Dostava: 1 - 2 dni

OZNAKE

95,00  Z vklj. DDV

Na zalogi

-
+

Opis

Bionova Ca15 5L

Bionova Ca15 5L se pogosto pojavlja v celičnih stenah in membranah in ima posebno vlogo pri ionskih reakcijah znotraj rastlin. Kalcij se v rastlini transportira s pomočjo vodne prevodnosti (xylem). V okoliščinah z visoko vlažnostjo ali v kompaktnem pridelku je hitrost prevodnosti majhna in lahko vodi do pomanjkanja kalcija. Pomanjkanje kalcija vodi do zmehčanih celičnih sten, kar se takoj pokaže v povečani občutljivosti za glive in odmiranju mladih listov in rastišč. Pojavi se lahko tudi presežek kalcija, kar povzroči rjave lise na listih.

Ta izdelek vsebuje 15 % (180 gr / L) čistega kalcija in 8 % dušika.

Nasveti pridelovalcev Bionove

✔ Ko se na listih pojavijo rumeni deli z rjavimi okroglimi pikami, gre za pomanjkanje kalcija (Ca), v kulturo vnesite Ca 15. Za hitro okrevanje rastlin od pomanjkanja hranil.

✔ Uporabite približno 15 tedensko med nastankom plodov, da preprečite pogoste fizikalne patologije, kot so apikalna gniloba pri paradižniku, grenke koščice jablane, pokanje plodov in posušeni listi na primer v solati.

✔ Pri gojenju v vlažnem okolju podvojite odmerek Ca 15 za krepitev rastlinskih tkiv.

✔ Pri uporabi mehke vode ali vode z reverzno osmozo uporabite 3-kratni običajni odmerek Ca15.

✔ Uporabite Ca 15 za utrjevanje tkiva kalčkov na matičnih rastlinah tik pred rezanjem klonov, da se pripravite na bolj zdravo ukoreninjenje.

✔ Za pridelavo zdravih semen po opraševanju povečajte dozo Ca 15 skupaj z MgO 10, oba izdelka vsebujeta dušik, kar vodi do zadostnega vnosa hranil.

✔ Za pripravo prilagojenega urnika hranjenja: uporabite Bionova Ca 15 monohranilo, lahko natančno določite količino kalcija, ki jo dajete svojemu pridelku.

✔ Mono hranila se lahko uporabljajo za gojenje na prostem. Po pregledu tal in (namakalne) vode Bionova mono nutrients prilagodi hranilne elemente, da zagotovi dovolj razpoložljivih hranil

Lastnosti:

  • Deluje zelo hitro
  • Ne spreminja pH vrednosti
  • Čisti izdelek
  • Ekonomičen in vsebuje 180 g čistega apna na liter tekočine
  • Lahko ga kombiniramo z vsemi načini gnojenja
  • Ne maši in ne onesnažuje

Uporaba:

  • Odmerjanje 1 : 1000 poveča količino Ca za 3,2 mmol
  • V kombinaciji z Hydro-, Soil-, LongFlower-, AutoFlower- in NFT AQUA-SuperMix lahko na območjih z mehko vodo dodate 2 do 4 ml na 10 L vode
  • V obdobjih visoke vlažnosti neprestano dodajte 5 ml na 10 L hranilne raztopine s pomočjo kapalnega sistema

 

 

OPOZORILO! Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi! Hraniti izven dosega otrok!        

Dodatne informacije

Teža 6 kg

Dobro je vedeti

Moonshine Nutrient

Zakaj hranila in PK ojačevalci cvetenja?

Za rast, rastline potrebujejo hranila, ki jih pridobivajo iz zraka, vode in zemlje ter jih uporabljajo za rast. Količine hrane, ki se pridobivajo iz zemlje, so tako odvisne od pridelka.

Zakaj hranila in ojačevalci cvetenja?

Za rast potrebujejo rastline hrano, ki jo jemljejo iz zraka, vode in zemlje ter jo uporabljajo za svojo rast. S pomočjo teh hranil, zelenih listov (klorofila) in sončne svetlobe, so sposobni tvoriti organske snovi (npr. škrob, sladkor, beljakovine itd.). Količine hranil, ki se pridobivajo iz tal, so odvisne od pridelka. Vendar jih je treba dodati v tla v obliki anorganskih ali organskih gnojil, če želimo, da tla ostanejo rodovitna. Spodaj izberite ustrezna hranila za rastline. Ustrezne urnike rasti lahko prenesete iz ustreznih blagovnih znamk.

MORDA VAS TUDI ZANIMA

Atami, Gnojila in dodatki, Organski dodatki, Substrati

14,05  Z vklj. DDV

Gnojila in dodatki, Metrop

179,00  Z vklj. DDV

Gnojila in dodatki, NPK Industries

41,40  Z vklj. DDV

Gnojila in dodatki, Metrop

179,00  Z vklj. DDV

BREZPLAČNA DOSTAVA

Brezplačna dostava
nad 50,00 €

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

100% GARANCIJA

Garancija na tehnične
izdelke.