Spoštovani, Zaradi letnega dopusta bo skladišče zaprto od 28.8.2023 do 10.9.2023. Vsa prejeta spletna naročila po 25.8.2023 bodo odpremljena z GLS kurirjem dne 11.9.2023. Lep pozdrav, Budseason. eu

BUD SEASON, trgovina po pošti in internetu, Letališka cesta 34, 1000 Ljubljana, E-NASLOV: info@budseason.eu, GSM: +386 51 425 542

O PODJETJU   |   KONTAKT

Filter kategorij

BioNova K20 5L

BREZPLAČNA
DOSTAVA

STROKOVNO SVETOVANJE

OMOGOČAMO VAM
VAREN NAKUP

Pomanjkanje BioNova K20 5L se pokaže, ko rastlina ne odpre dovolj ustnic za izhlapevanje, da bi se ohladila. To ima za posledico razvoj kloroze na robovih listov, ki se v poznejši fazi razvije v nekrozo (smrt rastline). V primeru presežka kalija se rastlina v razvoju omeji in nato potemni.

Proizvajalec: 

BioNova
Razpoložljivost: Na zalogi
Šifra: ean0410

Dostava: 1 - 2 dni

OZNAKE

115,00  Z vklj. DDV

Na zalogi

-
+

Opis

BioNova K20 5L

Pomanjkanje BioNova K20 5L se pokaže, ko rastlina ne odpre dovolj ustnic za izhlapevanje, da bi se ohladila. To ima za posledico razvoj kloroze na robovih listov, ki se v poznejši fazi razvije v nekrozo (smrt rastline). V primeru presežka kalija se rastlina v razvoju omeji in nato potemni. Presežek tudi ovira absorpcijo drugih kationov (Ca in Mg).

Tekoče kalijevo gnojilo Bio Nova K-20  5 L. Poleg osnovnih elementov N in P je tudi K ključen za vsako gojenje. Kalij poskrbi za trdnost celic in spodbuja cvetenje. Kalij ima pomembno vlogo tudi pri tvorbi celic, uravnavanju osmoz in vnosu ogljikovih hidratov. Poleg tega je kalij pomemben za odpiranje in zapiranje stomatalij, ki omogočajo odvajanje prekomerne toplote.

Pomanjkanje kalija se pokaže, ko rastlina ne odpre dovolj ustnic za izhlapevanje, da bi se ohladila. To ima za posledico razvoj kloroze na robovih listov, ki se v poznejši fazi razvije v nekrozo (smrt rastline). V primeru presežka kalija se rastlina v razvoju omeji in nato potemni. Presežek tudi ovira absorpcijo drugih kationov (Ca in Mg).

Ta izdelek vsebuje 20 % K2O + 3 % NO3.

Lastnosti:

  • Brez kloridov
  • Deluje zelo hitro
  • Čist
  • Zelo ekonomičen

Uporaba:

  • Odmerjanje 1 : 1000 poveča celotno količino K za 5 mmol
  • Kot dodatek v času cvetenja dodajte 1 – 10 ml na 10 L hranilne raztopine

OPOZORILO! Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi! V primeru, da pride gnojilo v stik z sluznico, očmi sperite z veliko količino vode. Hraniti izven dosega otrok

Dodatne informacije

Teža 6 kg

Dobro je vedeti

GrowsArtig

Zakaj hranila in PK ojačevalci cvetenja?

Za rast, rastline potrebujejo hranila, ki jih pridobivajo iz zraka, vode in zemlje ter jih uporabljajo za rast. Količine hrane, ki se pridobivajo iz zemlje, so tako odvisne od pridelka.

Zakaj hranila in ojačevalci cvetenja?

Za rast potrebujejo rastline hrano, ki jo jemljejo iz zraka, vode in zemlje ter jo uporabljajo za svojo rast. S pomočjo teh hranil, zelenih listov (klorofila) in sončne svetlobe, so sposobni tvoriti organske snovi (npr. škrob, sladkor, beljakovine itd.). Količine hranil, ki se pridobivajo iz tal, so odvisne od pridelka. Vendar jih je treba dodati v tla v obliki anorganskih ali organskih gnojil, če želimo, da tla ostanejo rodovitna. Spodaj izberite ustrezna hranila za rastline. Ustrezne urnike rasti lahko prenesete iz ustreznih blagovnih znamk.

MORDA VAS TUDI ZANIMA

Gnojila in dodatki, Athena Ag

26,84  Z vklj. DDV

Atami, Gnojila in dodatki, Organski dodatki, Substrati

14,05  Z vklj. DDV

Gnojila in dodatki, NPK Industries

41,40  Z vklj. DDV

Gnojila in dodatki, Metrop

179,00  Z vklj. DDV

BREZPLAČNA DOSTAVA

Brezplačna dostava
nad 50,00 €

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

100% GARANCIJA

Garancija na tehnične
izdelke.

PRIKAŽI VSE KATEGORIJE